Bemutatkozunk

A Károli Gáspár Református Egyetem Német Tanszéke 1997 óta elismerten oktat német nyelv és irodalom szakos bölcsész, illetve tanár végzettségű hallgatókat. Végzőseink jó kilátásokkal érkeznek a munkaerőpiacra, a kulturális és gazdasági élet területén már gyakran tanulmányi idejük alatt is elhelyezkednek, később vezető beosztásokba kerülnek, illetve a tanári pálya iránti elkötelezettségből, lelkes fiatal tanárokként állnak munkába. Kiemelten tehetséges végzőseink közül többen is a tudományos kutatás felé orientálódnak, doktori képzésben vesznek részt, illetve a tanszéken tanársegédként oktatnak.

Tanszékünkön tapasztalt, magasan képzett oktatók tanítanak, akik a hallgatói igények és visszajelzések folyamatos figyelembevételével igyekeznek fenntartani a kezdetektől fogva családias, barátságos légkört. Az oktatásban az ezredforduló igényeit követő, modern szemlélet a meghatározó, így hallgatóink a nálunk megszerzett diplomával jó eséllyel pályázhatnak magasabb szakmai és technikai igényeket támasztó munkahelyekre. A kedvező tanár-diák arány miatt nálunk megvalósul a személyre szabott képességfejlesztés, gyorsan és hatékonyan reagálunk problémákra, nyitottak vagyunk a hallgatói visszajelzésekre, véleményekre az optimális tanulási folyamat érdekében.

Hallgatóink bekapcsolódhatnak tanszékünk szakmai műhelyeinek munkájába, nemzetközi és hazai nyelv- és irodalomtudományi kutatási projektjeibe, már diákéveik alatt tapasztalatot szerezhetnek a tudományos kutatómunkában. Tanszékünkön jól felszerelt, folyamatosan bővülő állományú könyvtár működik, ahol készséges olvasószolgálat segít megtalálni a legmegfelelőbb szakirodalmakat. Rendszeresen fogadunk német és osztrák vendégelőadókat és kiterjedt külkapcsolataink lehetővé teszik, hogy hallgatóink jelentős része pályázat útján németországi részképzésen vehessen részt. Képzési kínálatunkat nemzetközi együttműködésekkel és közös képzésekkel gyarapítjuk.