Buzás Erzsi

Buzás Erzsi A német szakon aztán megtapasztalhattam a nyelvnek azt az oldalát, ami azelőtt nem feltétlenül jött szembe korábban – magát a kultúrát. Ez jóval több volt, mint egy kulturális portfólió fellibbentése. Furcsa téveszme, hogy a bölcsészek halálra vannak ítélve, amint el kell helyezkedni, valójában csak megfelelő utánajárás kérdése, talál-e munkát magának az ember. Bár magyar szakpáros voltam, de csak a német szak miatt, három iskolába is mehettem volna rögtön a végzés évében. Jelenleg az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központjában dolgozom a német nyelvterületek referenseként.

 Héthársi Zsófi

Buzás Erzsi A Károli Gáspár Német Szakán rengeteg tudásra tehettem szert, mind nyelvileg, mind nyelvészetileg, jobban megismerhettem a német történelmet, irodalmat, kultúrát - és teljesen beleszerettem Németországba. Imádom a nyelvet, az embereket (szerintem téves az a hit, hogy a németek hidegek és barátságtalanok! Nagyon is kedvesek és segítőkészek, rengeteg barátra találtam köztük!), és most Münsterben élek és tanulok. Az egyetemen szerzett tudás hatalmas segítségemre van, rengeteget számít! Mindenkinek szívből ajánlom, hogy ha teheti, jelentkezzen ösztöndíjra, és tapasztalja meg saját bőrén milyen Németországban élni!

 Iváncsics Zsuzsanna

Iváncsics Zsuzsanna Eredetileg az ELTE-n végeztem történelem szakon és ott már a második év után tudtam, hogy a másik szakomat nem egy ilyen nagy egyetemen szeretném elvégezni. Hiányzott a tanárokkal és a diáktársakkal való személyes kapcsolat. Itt a Károlin sok hasonló gondolkodású emberrel találkoztam és minden segítséget megkaptam tanáraimtól, akikre szeretettel emlékszem vissza. Két ösztöndíj révén két hónapot tölthettem el Saarbrückenben és 2007 őszétől egy szemesztert Jénában. Jelenleg a Szentendrei Református Gimnáziumban tanítok történelmet és németet.

 Koncsek Barbara

Koncsek BarbaraA jól megalapozott elméleti tudás mellett gyakorlati tudást is szereztem a német szakon, így vált lehetségessé, hogy bekerüljek a Kafka-programba. Tanáraink felkészültsége és segítőkészsége nagyban hozzájárult ehhez, és nem csupán szellemi javakkal, hanem humánus hozzáállásukkal is segítik a tanulókat. Erőn felül teljesítenek, és mindent megtesznek a diákok jó közérzete és a színvonalas tanulás érdekében. E-mail-címemen a leendő ösztöndíjasok és érdeklődök bármikor kérdezhetnek a lehetőségekről.